Kroniek van voorbije onvolwassenheid(2)

November 1998: totaal niet romantisch maar veel eerder hoog-technisch wordt er in UZ Gent e.e.a. gedaan met zaad- en eicellen om tot vruchtjes te komen.

Er worden er twee in mij geplaatst die het niet halen. Jij wordt met je virtuele broers en zussen in de diepvriezer gestoken 🙂

Een paar maanden later wordt je weer opgevist. Je moeder, aan het eind van haar latijn discussieert met de gynaecoloog over hoeveel vruchtjes mogen teruggeplaatst worden. Hij wil twee, ik wil drie. Ik win! En ik zal nooit weten of jij die nummer drie bent.

26 november 1999: D-day! Je wordt geboren via een rits in mijn buik (zo voorgesteld aan je grote zus), slapend (een paar jaar later zou je zelf concluderen: “ik was toen al een luiaard”)

Slapen zou een thema kunnen zijn. Zoals na die eerste nacht thuis dat ik ’s morgens wakker werd van de wekker i.p.v. van een baby met honger.

Je groeide op tot een kapoen. Pretogen waren een handelsmerk. Verdwijnen in winkels een specialiteit.

Menig maal moesten we op reis in Ierland of Engeland op onze qui vive zijn toen je besloot om een bende schapen te gaan opjagen in een veld. Er moest maar eens een agressieve bok tussen zitten.

Je werd beste vriendjes met diverse bedpartners. Flappie (tot op de draad versleten) een knuffel met lange oren (wat dacht je) en Groentje (een groene, tiens) en één van duusd Pooh’s zijn blijvers gebleken.

En dan die barbiepoppen. Maal duizend, zucht! En de ruzies die daardoor ontstonden met je zus die het zo niet begrepen had op je kappersskills die je op haar poppen uitvoerde.

De vriendjes van je middelbare schoolcarrière mogen er ook zijn. Ik wil echt niet weten wat jullie allemaal hebben uitgestoken, maar een fotokaart van je GSM legen op de PC doet me toch al wat vermoeden 🙂

En die schoolcarrière was me wat. Leer een speelvogel maar eens stilzitten of nog beter aandacht hebben. Er waren dus wat overschakelingen door de jaren heen. En zelfs nu zit je intellectueel nog niet op je plaats maar je kan er wel jezelf zijn en groeit er meters als mens in de maatschappij en daar valt ook iets voor te zeggen!

En dat groeien maakt dat je nu een jongedame bent met een mening. Onze oren tuten er soms van, hele betogen kan je afsteken.

Het is duidelijk, hier worden geen meelopers afgeleverd. Soms lastig maar o zo boeiend!

En nu ben je dus 18! Gedaan met het moeder zijn van kindjes.

Of het nu ook gedaan is met boterhammetjes smeren, achter het kontje lopen, … dat zal een andere vraag zijn.

Proficiat dochter!

Zo blij dat ik je mama mag zijn!

 

Advertenties

14 comments

  1. Een beetje laat proficiat aan jouw dochter. Dit stukje is duidelijk mer veel liefde geschreven. Gek, wij zijn bijna op dezelfde dag geboren, jouw dochter en mijn oudste zoon zijn op dezelfde dag geboren (mijn zoon is wel 3 jaar ouder)

Wat ben ik blij dat u reageert !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.