8 Verblijdingen

 • Een tijd geleden melding krijgen dat Wouter Deprez try-outs doet van zijn nieuwe voorstelling dicht bij huis en dat toevallig die dag ook de oudste verjaart. Tickets kopen gebeurde op een drafje. Wij zijn fan! Wie hem nog niet kent, hij is ook te volgen op Facebook en er staan ook columns van zijn hand in de krant.
 • De warmte van een thuis kunnen schenken aan diegenen onder mijn dak. Dat uit zich in verwende nesten kweken en boterhammetjes smeren ’s morgens en in chocoladebrood bakken met een rest deeg van de ‘pizza di mama’.

(gij zijt mijn lachend kakske zei de jongste toen ik de deegfoto deelde)

 • Vrijdag een kliniek-rit combineren met tijd voor het lief en door Gent gaan flaneren. Daar onverwacht moois tegenkomen. En met dat moois bedoel ik niet de ‘poutrel’(steunbalk) die als kunst op de Korenmarkt prijkt, maar dit:

(Ongetwijfeld in het donker nog mooier, maar dan mis je de herfstkleuren van de boom.)

 • Zaterdagmorgen waren we alweer in Gent (ik+kroost) voor het ‘Repair & Share Fest’. Daar was véél te doen. Ikzelf liet er een handtas herstellen (niets aan, behalve een losse riem), de meiden gingen naar de kledij swishing (iets meebrengen van thuis en dat wisselen voor iets anders). Het is niet omdat ze het zelf niet meer dragen dat een ander het niet wil (en omgekeerd)
 • In de namiddag reden we naar de Westhoek om daar te gaan fuiven (voor het goede doel: ‘Pink Poppies’) met de bedoeling om de beentjes los te gooien alsof de wereld zou vergaan de dag erna. Ietwat teleurgesteld om de slechte DJ gingen we om middernacht al naar huis, maar daarna mijn voetjes kunnen warmen dicht tegen mijn schat aan maakte e.e.a. goed.
 • Voor de fuif gaan wandelen op de vestingen in Ieper en genieten van de herfstkleuren.
 • Even stilstaan bij WO1 (daar kan je niet naast kijken in Ieper) bovenop de Menenpoort en ons daarna verwarmen aan een warme chocomelk.
 • Samen met de jongste (“a ja mama, gij geeft mij toch een unisex-opvoeding”) een tas klaarmaken voor school met een boormachine, diverse schroeven en schroevendraaiers. Er is een sjoelbak te monteren in de projectlessen. Later wordt die dan gebruikt bij bejaarden.
Advertenties

17 comments

 1. De poutrel, ik ben er ook geen fan van… Wouter Deprez zijn voorstellingen zijn altijd de moeite, ik ga meestal tijdens de Gentse Feesten kijken. Ben alleszins al nieuwsgierig naar deze nieuwe voorstelling!

  • Ik vertel expres niets over de voorstelling. Ze zal uiteraard nog sterk evolueren want wij gingen naar de eerste try-outs.

 2. Wouter Deprez: you gotta love him!
  Wat de poutrel – HD 400 – betreft: ik ben fan. Maar ik ben eveneens fan van de blauwe vogels in die prachtige boom.
  En, ach, Ieper: prachtige stad die een speciaal plaatsje heeft in mijn hart. (Na er vele jaren te hebben gewerkt – niet als hovenier, trouwens.)

 3. Hier ook fans, maar nog nooit tickets kunnen bemachtigen. In ons naburig dorp worden er door “de groten” ook try-outs gedaan, maar je moet bijna op je mail zitten om op tijd te zijn. Lucky you!! (en een klein beetje jaloers :))

  • Ik ben denk ik geabonneerd op een nieuwsbrief waardoor ik het nieuws van voorstellingen altijd sneller weet. Handig want de tickets gaan inderdaad altijd als een trein.

 4. Te snel verzonden… Ik ben ook fan van Wouter Deprez. Nog niet naar zoveel optredens geweest maar wil hem graag meer bezig zien en horen.

Reacties zijn gesloten.