Het was niet wat het leek

… in Mechelen gisteren met die parkeerplaats.

Gelukkig!

Zoals woorden uit hun context kunnen getrokken worden, zo kunnen foto’s ook voor een ander beeld zorgen. Enkel de signalisatie van de parkeerplaats was fout, links van de foto waren wel degelijk 3 gehandicapten plaatsen voorzien (allemaal bezet trouwens), compleet met een Lingier zoals Menck in de commentaren schreef.

Mechelen is schoon trouwens. Schoon zoals in: proper maar evengoed als in mooie stad, mooie gebouwen, gezellig zelfs.

Het lief en ik gingen er heen per trein, dat doen we ondertussen graag, koning auto is bij ons gedegradeerd naar lagere adel. Dat gaf me nog de kans om per fiets naar het station te gaan (+/- 6 km enkel) zodanig dat de km-teller van datzelfde voertuig gisterenavond 105km aangaf, wat ik niet zo slecht vind op 14 dagen tijd.

Een wandeling op mijn tablet moest ons de hoogtepunten van de stad tonen en een bezoek aan de Dossin kazerne, maar het mooie weer liet ons besluiten om het enkel bij wandelen te houden. Die kazerne zal immers niet weglopen.

We startten onze wandeling na een kop koffie in de kruidtuin, om via wat omwegen tegen de middag op de grote Markt aan te komen. Na een bistrootje te doen gingen we nog even de kathedraal binnen (de 526 trappen van de toren lieten we maar zo), verdwaalden we nog in het klein en groot begijnhof, passeerden we het Aartsbisschoppelijk Paleis (waarvan de tuin binnenkort voor het groot publiek open zal zijn) liepen we een eind langs de Dijle, snoepte dat lief van mij zijn obligaat ijsje, liepen we binnen in nog een kerk, …

Ik heb weinig beeld bewaard van deze dag wegens een bijna lege batterij van mijn smartphone, maar toch deze impressie:

fullsizeoutput_1eff

Advertenties

24 comments

 1. De schoonheid van Mechelen is de laatste jaren serieus opgepoetst. Wij komen er zelden. Er woont namelijk een boze stiefmoeder …

 2. Mechelen is wel enorm opgewaardeerd de laatste jaren, het is niet altijd zo’n leuke omgeving geweest om rond te hangen. Nu is het wel de moeite, wij combineerden het met een bezoek aan kazerne Dossin: indrukwekkend!
  🙂

 3. Wij wonen dicht bij Mechelen, maar gaan toch meestal naar Antwerpen. Mechelen is enorm veranderd van vuil en onveilig naar een mooie en gezellige stad. De kruidtuin vind ik heel leuk.

  • Ik denk dat je Mechelen en Antwerpen moeilijk kunt vergelijken. De drukte, grootte,…
   Ze hebben allebei hun charme, dat wel.

   • Inderdaad! Vroeger gingen wij altijd naar Antwerpen, kwestie van gewoonte en je vindt er alles. Toch vind ik het nu leuk om eens andere steden te ontdekken. En Mechelen is mij goed bevallen.

 4. Ik ben er al heel lang niet geweest maar hoor van overal alleen maar goede dingen. Deze zomer houden we vakantie in eigen land, dus een uitstapje naar Mechelen zou er wel eens kunnen inzitten 🙂

 5. Toen ik er studeerde was het nog vuil en gebouwen vaak verwaarloosd, met hier en daar een begin van herwaardering. Hoog tijd om eens terug te gaan als ik dit lees! Mag ik vragen of je een specifieke wandeling gevolgd hebt? Bedankt alvast voor de tip!

 6. Ik kom regelmatig in Mechelen (klanten) en vind het eveneens een gezellige stad. Alleen wat het parkeren betreft – combinatie bestelwagen met kipremorque – is het aldaar de gruwel.

Reacties zijn gesloten.