Alternatief

In mijn vorige post schreef ik dit :

Ik slik elke week een ferme migraine-aanval door, achteraf met de glimlach.

U begrijpt daar niets van? Wel ik ook niet, maar ik schrijf daar nog wel eens over.

Laat ik maar eerst eens zeggen dat ik eigenlijk al veel te lang ben blijven lopen met het verleden dat met momenten loodzwaar tevoorschijn kwam.

Voor de buitenwereld loop ik er ‘normaal’ bij, innerlijk worden hele veldslagen uitgevochten.

(Dat geldt trouwens niet alleen voor mij, de kinderen delen ook in de brokken, maar ik kan/wil hier hun medische gegevens niet zomaar te grabbel gooien, dat lijkt me logisch)

Toen ik met vakantie was is grote dochter (al lang zoekende naar alternatieven voor de gewone geneeskunde) voor het eerst op consultatie geweest bij een Eciwo-acupuncturist.

Kliefje (vrouw van de reguliere geneeskunde), doe normaal, ik zie je tenen krullen tot hier, straks gebeuren er ongelukken 🙂

U hoort het in Keulen donderen? Een beetje duiding dan :

ECIWO is geen “gewone” acupunctuur meer, het gaat veel verder. Daar waar de oude Chinese   filosofieën ophielden en de Westerse wetenschap de kennis nog niet had, ging Professor Zhang door.

ECIWO biologie is een synthese van de oude wijsheden en het moderne rechtlijnige denken. Door deze twee samen te voegen is de ECIWO tot grote hoogte kunnen ontwikkelen. ECIWO is een spectaculaire nieuwe ontwikkeling in de medische biologie.
De daarop gebaseerde therapie noemen we “ECIWO acupunctuur”.

ECIWO Acupunctuur

De ECIWO acupunctuur werkt veel sneller en effectiever op pijnen en andere klachten dan de “gewone” acupunctuur. Een ander voordeel is dat je maar 2 tot 4 naaldjes per ECIWO behandeling gebruikt.
ECIWO is de afkorting van: Embryo Containing the Information of the Whole Organism. Dit betekent simpelweg dat, toen jij nog maar uit een paar cellen bestond (een primitief wezentje), je al wel de informatie van het volgroeide lichaam bij je droeg. Je blauwdruk dus, en in het Oosten noemt men dit “Jing”.
ECIWO acupunctuur gebruikt juist die informatie (blauwdruk) om je lichaam te herstellen door middel van regeneratie, vernieuwing.
Primitieve vormen van leven hebben dit regeneratievermogen ook. Kijk bijvoorbeeld naar een salamander: als hij een teen verliest groeit hij er weer aan.
Normaal kunnen wij mensen, als sterk ontwikkeld wezen, alleen nog maar repareren. De teen zal dan niet aangroeien, alleen de wond zal dichtgroeien, reparatie dus.
Alle soorten van therapieën zijn op reparatie gericht.
Daar zit nu het grote verschil en de kracht van ECIWO acupunctuur: hiermee kun je het lichaam, tot op zekere hoogte, laten regenereren, vernieuwen.

Dochterlief was voorzichtig enthousiast, en wist me te besmetten zodat ik (weliswaar heel sceptisch) ook een afspraak maakte.

De ‘hokus pokus’ van die eerste afspraak leverde dit op : (schreef ik ook al eerder)

De ‘genezer’ van dienst wist me o.a. te vertellen (door het lezen van mijn pols – hij wist vooraf niets van mij) dat ik jarenlang op de toppen van mijn tenen heb moeten lopen. Ik heb geantwoord dat het een wonder is dat ik nog tenen heb. Verder kreeg ik ook nog te horen dat mijn longen er slecht aan toe zijn (vandaar die benauwdheid soms), dat mijn hormonenhuishouding een soep is (geen nieuws) en mijn bijnieren compleet plat zijn.

En om al het voorgaande te verhelpen heb ik dus al een aantal sessies acupunctuur achter de rug.

Let op, dit is geen verhaal van “u heeft dit, dan doen we dat”, het is een proces waarbij ik zelf de keuze gemaakt heb om erin mee te gaan. Ik laat dus een paar naalden in mijn lichaam steken (soms maar 2, soms 3, soms 4) meestal in de voeten (onder mijn teennagel of aan de bovenkant van mijn teen) soms ook in de handen.

img_20160804_154351

(u let nu vooral niet op mijn niet zo mooie voetjes en op mijn slecht gelakte nagels)

Verder doet de therapeut ook manuele handelingen met mijn voeten (waarbij ik de eerste keer bijna door het plafond ging van de pijn) om zaken te activeren zodat de naalden hun werk extra goed zouden kunnen doen.

En wat doet dat nu met een mens?

Wel, vreemde dingen.

Er was die keer dat ik niet kon ophouden met huilen, een keer dat ik toen ik mijn ogen sloot de meest fantastische kleuren zag, alsof ik een drugtrip maakte, ook was er een sessie waarbij de ene kant van mijn lichaam helemaal koud werd (niet alleen het gevoel maar echt fysiek want toen ik met mijn ene arm aan mijn andere voelde was er een immens verschil), heel vaak is er een gevoel van stroming in mijn lichaam van boven naar onder, ik maak momenten mee van intens zweten en van nog intensere koude rillingen, van achteraf immense dorst, alsof heel mijn lichaam (liefst met hoge druk) wou gespoeld worden. En vandaag nog kon de therapeut mij (als was het met een druk op de knop) in 2 minuten van keelpijn verlossen.

Ik zei het toch : Hokus, pokus…

Bij elke sessie moet ik eerst vertellen wat de vorige met mij heeft gedaan en helaas heb ik daar niet zo een leuke verhalen over. Ik kom in mijn dromen al mijn angsten van vroeger tegen, maar ik laat me daar niet meer doen (alsof ik het verleden een heel andere draai geef, de echtgenoot is al een heel aantal keren met de staart tussen zijn benen weggelopen van zijn ‘vrouwmensch’) Ik ben ook emotioneel en boos (vooral op mezelf) en heb het gevoel dat ik van me af moet bijten (allemaal in het koppeke dit) En ook heb ik een paar keer moeten zeggen dat er migraine gekomen is.

Ik moet dat zien als ‘afval lozen’ en dus liefst geen pijnstillers nemen. Heftig! Ik kan het je verzekeren. Ik heb mezelf al vervloekt dat ik blijf gaan.

Maar toch doe ik het.

En waarom?

Misschien omdat ik er letterlijk op wolkjes buitenstap, omdat er energie komt in de plaats van geblokkeerd zijn. Omdat ik weer waarneem en voel en geniet in het kwadraat en ik mezelf dat ook weer toesta. Alsof de vorige jaren maar doen alsof waren…

Waarschijnlijk omdat ik nu werk maak van mezelf helen van vroeger misbruik.

Misschien ben ik een beetje behekst 🙂 misschien is het echt zo dat ons lichaam zichzelf perfect kan helen (als het ware je cellen resetten)

Wat het ook is, dit doet me goed. En voor het eerst sedert vele jaren vind ik dat ik dat gewoon verdien!

 

Advertenties

19 comments

 1. Als het helpt en je voelt je er goed bij, doen! Ik lijd zelf onder migraine aanvallen, het lijkt me geen lachertje om daarvoor geen medicatie te mogen innemen… Veel succes alleszins!

 2. Verdienen en of. Niemand verdient wat jullie meemaakten…..ook al weten we maar de top van de ijsberg…..veel succes ermee en alle andere hocus pocus 😉😉😉

 3. Het klinkt heftig, maar je kunt op zijn minst zeggen dat het iets in beweging brengt. Goeie moed met het vervolg… en wie weet waar kom je uiteindelijk uit!

 4. Ik geloof in acupunctuur en ik geloof in het helen van jezelf. Het traject duurt wat langer, maar het resultaat is vaak duurzaam. Ik spreek uit ervaring. Ik wens je veel succes met de therapie en veel beterschap.

 5. Linksom os rechtsom, als het maar werkt voor je. Blij dat je je er zo goed onder voelt..
  (En ja: ik moest even gniffelen. En weer op mijn stoel gaan zitten, waar ik afgevallen was ;))

 6. Wat een mooi proces! Ik had nog nooit van deze vorm van therapie gehoord. Wel van acupunctuur. Je lichaam en ziel zijn zich aan het ontgiften. Pas wanneer er ruimte is zal er opnieuw iets kunnen groeien. Wat mooi dat jij dit zo “heftig” ervaart. Het lichaam is tot veel in staat. En heeft een hoog zelf helend vermogen. Sterkte met de komende sessies!!

 7. Oh wauw, dit is het beste wat ik in tijden heb gelezen. Wat moet het heerlijk zijn om jaren aan afval te kunnen dumpen!

 8. Amai zeg. Die naalden onder uw teennagels…. Brrrr. Maar, zo blij te lezen dat het effectief werkt voor jou. Dat is het belangrijkste. Want en of gij dat verdient!!

 9. […] een geluk dat er een zweefteeftrekje in mezelf zit :-). Waardoor ik bij thuiskomst direct die andere genezer raadpleegde. Na mijn probleem gemaild te hebben en hij tijd had in de namiddag, ging hij direct […]

Reacties zijn gesloten.