… door zaken in ons dagelijkse leven te implementeren
Er zijn er nog die dat proberen
We kennen het allemaal wel zeker. Zij die graag een wijntje drinken brengen deze mee die op de vakantiebestemming zo lekker smaakte (om dan achteraf soms te bedenken, was het dat maar)
Ikzelf ben al wel eens met een speciale kruidenmengeling huiswaarts gekeerd en het jaar nadien gefrustreerd geweest omdat de Super U in Frankrijk die niet meer had.
Dit jaar, na genoeg te hebben van het alleen maar water kunnen drinken (omdat ik op mijn suiker let) en de naar Sedergine bruistabletten smakende Vichy Catalan in Spanje, wisselde ik andere waters (soms in heel mooie flessen) af met huisgemaakte ice-teas.
Waar ik vorig jaar nog dacht dat thee maar vies gekleurd water was, leerde ik me een tijd geleden om mijn eigen verse kruidenthee te waarderen. Vooral munt en salie gingen daarin om mijn jeukende keel (door de pollen) te kalmeren.
Waarom zou ik me dan niet kunnen wagen aan ice-tea? Na de eerste proefsessie gingen we in Tarragona weer terug naar het bewuste terras waar ze die hadden. Kruidig, amper bijgezoet, verfrissend, dat zijn de termen die bij de drank hoorden.
Het lief en ik filosofeerden al luidop hoe we thuis onze versies zouden maken. En nu, ongeveer een maand later staat er telkens wel een fles koel in mijn ijskast
Ik varieer met fruit dat erin gaat (sinaasappel, citroen), met het soort thee, met het beetje zoetmiddel dat toegevoegd wordt (honing, ahornsiroop), wat telkens resulteert in een nieuw drankje.
Als ik het maak kan ik het niet laten om altijd warm al een glas te drinken, en de rest gaat dan in een glazen fles de frigo in. Dit drankje helpt me ook om genoeg te drinken, want ik durf mezelf soms nogal droog te stellen wat dan vaak voor hoofdpijn zorgt.
De thee is ook zo ongelooflijk lekker dat de kroost die helemaal niet moet. Hoeveel geluk kan een mens hebben in het leven 🙂 Allemaal voor mij dus!
Wat mij betreft mag dit een blijver zijn in mijn dranken-assortiment.
Tips voor extra lekkere ice-tea mogen gerust in de commentaren achtergelaten worden, ik leer altijd nog graag bij!
Heerlijk!!! Ik maak ook zelf de ice-tea.
Wat een genot. En je kan zelf eindeloos varieren.
Nog nooit geprobeerd. Receptje?
laat 1,5l water koken,voeg er een 4tal bags citrus thee bij. Laat het goed afkoelen. Pers 2 tal citroens uit. Of een roze pompelmoes. Je kan eventueel 2 sinaasappels uitpersen. Voeg de fruitsappen maar in de thee. Laat het nachtje verwerken in de koelkast. Dien het op met schijfje fruit naar willekeur. Je kan het aanvullen met beetje suiker in je drankje.
De ijsblokken voor erin… dat is bij me dezelfde ijsthee dan. Ijsblok is altijd een 100% waterblok… Maar het onderste van je glas dat smaakt dan niet meer naar ijsthee. Dus maak ik ijsthee blokjes om in glas te verwerken.
Allez schat, zo een goeie winkel met losse thee in Ieper en gij gebruikt zakjes 🙂
Dit lezen brengt mij weer terug in mijn studententijd: toen hadden we ook zo’n succesreceptje. Thee maken van frambozen/hibiscus (of eigenlijk gewoon van alles wat lekker is), en daar dan idd citrusvruchten naar keuze bij. Dat van die ijsblokjes, dat doe ik ook, water is maar waterachtig hé!
Ik hou het voorlopig bij foto’s kijken om het zomergevoel vast te houden. Dat, en aftellen naar vakantie in september. Zelfgemaakte ice-tea kan ik wel appreciëren maar tips heb ik niet.
Vakantie nog tegoed hebben is soms nog leuker dan er al moeten op terugkijken.
Yep…. ik kan het weten…. nog enkele weken geduld,mijn jaarlijkse fietsvakantie komt eraan!
Mij weeral verlaten …
Ik maakte het vroeger ook zelf, maar het wordt hier niet gesmaakt, dus ik heb mijn pogingen opgegeven.
Ik trek me dat dus niet aan, dan maak ik het enkel voor mezelf
Wat goed dat je dat zelf maakt. Daar heb ik alle respect voor. Laat het je smaken. Aan zoet waag ik mij voorlopig niet. Dus thee zonder suiker gaat er gewillig in.
Het kan gelukkig ook perfect zonder zoet bij te doen.
Goeie tip: gemixte spruiten in je ice-tea !
En dan hopen dat de wind niet richting Brugge waait ? 🙂
Liefst jouw richting, als het niet geeft…
Ik ben geen ice-tea fan, drink eigenlijk liever muntthee, warm, ook met dit weer. In de zomer mag er wat citroenverbena bij 😀
Ik ben ook zot van verse muntthee. Die citroenverbena heb ik niet, maar staat dus nu op mijn verlanglijstje.
Citroenverbena heeft een frisse citroensmaak, is wel niet helemaal winterhard maar kan je perfect in huis of een overwarmde berging (met licht) laten overwinteren
Komt in orde. De munt en salie staan hier ook in pot en overwinteren ook binnen
Check zeker ook Pinterest eens:
’s Zomers gaat er bij mij niks boven water, water en nog eens water. (Meestal licht bruisend, al dan niet met een fruitsmaakje.) Er zijn (werk)dagen dat ik drie anderhalveliterflessen naar binnen werk.
Blijkbaar vergat ik de link:
Toch niet. Je blog weigert hem op te nemen. Jammer.
Foei WordPress, wil je me weer aan het betalen krijgen misschien?
Ik moet mezelf beschermen tegen Pinterest, ik verlies daar veel te veel tijd mee!
Citroenverbena en citroenmelisse zijn heerlijke (ijs)theekruiden. En munt natuurlijk. Van echinacea met munt en citroen moet ik ook ergens een recept hebben, ik mail het je door als ik het vind.
O fijn! Ik zie je al zoeken 🙂
En ik schrijf citroenmelisse ook bij op mijn lijstje.
De enige icetea die wij zelf maken is met verse munt. Voor op die hele warme zomerdagen die maar niet willen komen …
Ja, ja, de munt is een topper!