The Pannenkoekchallenge (14)

Nog niet zo heel lang geleden (november 2015) konden ’t lief en ik een paar dagen voor onszelf nemen (kleine dochter op animatorcursus Ardennen, grote dochter geen herfstvakantie, dus op kot in Gent)

Vermits het kleinste kindje ook nog weer moest afgehaald worden na een paar dagen, kozen we Metz als bestemming. De Franse kant van de Ardennen dus, een stad die ons meer dan meegevallen is en waar een zomers bezoek me ook zeker zou bekoren!

Bereid u voor op het betere fotowerk, het verschil met mijn raprap-portrettentrekken is soms groot.

Winterse uitjes geven uiteraard meer kansen om te fotograferen in het donker, en dat deed Bruno dan ook met de kathedraal.

Metz 38

 

Een grote stad heeft vaak stadspoorten en de ‘Porte des Allemands’ was meer dan het bekijken waard. Ze dateert als van de twaalfde eeuw, maar de twee kleine torens zijn rond 1480 afgewerkt.

Op een gegeven moment maakt de Moezel precies een eilandje in het centrum van de stad, en daarop staat ook een kerk. Samen met de zwanen een prachtig panorama :

Metz 36

Voor cultuur- en kunstliefhebbers is er in Metz ook een Centre Pompidou en een uit de kluiten gewassen operagebouw.

De lekkerbekken kunnen hun hartje dan weer ophalen in een grote overdekte versmarkt (vlees, vis, kazen, specialiteiten,…)

We waren er graag, in Metz.

Een echte ‘kere-ke-were-stad’

Advertenties

18 comments

  1. We reden er enkele weken nog langs op onze terugweg uit La Douce France en zeiden tegen elkaar: dat ligt niet te ver af, daar moeten we nog eens naartoe. De foto’s geven er nog wat meer “push” bij. 🙂

    • Dat gebeurt wel meer met bepaalde steden. Dat vind ik zo leuk aan Gmaps dat je een stad kan intikken, direct foto’s kan zien en meteen ook maar een route plannen.

Reacties zijn gesloten.