The Pannenkoek-challenge (10)

Voor mensen die niet Anglofiel zijn kan het hier mettertijd saai worden wat mijn reisfoto’s betreft. Daarom hier een specialleke. Geen streek in beeld, maar een beschrijving van dingen die ook gebeuren op reis. Helaas !

We zijn 31 juli 1993. Speciale datum voor ons, later ook nog om een ander feit. Dat ander feit vernamen we maar toen onze zeer royalistische B&B uitbaatster ons condoleerde met het overlijden van onze koning (Boudewijn)

We zijn in Wales, op weg naar Aberystwyth. De echtgenoot wil zoveel mogelijk in die reis proppen (we hebben maar een weekje, hij was werkloos toen dus het kon er financieel niet af om langer te gaan) dus het moet vooruit gaan.

Dat resulteert in hij aan het stuur en in ‘dangerous driving’. In zijn haast slaat hij net iets te snel rechts af (we rijden links uiteraard) en ziet hij de tegenligger niet uit het dal omhoog rijden.  Het volgende moment doen wij van crash, boem, patat. Een geluk dat ik, na het verorberen van een ijsje waar ook al geen stoptijd voor genomen kon worden, een minuut daarvoor toch mijn autogordel had aangedaan, of ik kon het niet meer navertellen.

Ons eerste karretje, rondom onzacht getoucheerd. De auto van de tegenligger (een oma met twee kleinkinderen) zag er niet beter uit. De kinderen waren gelukkig ongedeerd, de vrouw leek wel dood achter haar stuur te zitten, maar gelukkig bleek achteraf dat het ‘maar’ een open beenbreuk was die haar zo een kleur deed krijgen.

Uiteraard komt bij zo een ongeval politie ter plekke. De gewonden werden afgevoerd, de auto’s weggesleept. Wij werden in de combi gezet en mogen onze wagen achterna om al ons gerief eruit te halen. Daarna worden we naar een B&B gebracht (geen vrije keuze, de politie legt die op) na verhoor op het politiekantoor, met een brief op zak dat we de maandag daarop (het is een zaterdag) op de politierechtbank verwacht worden voor een snelrecht procedure. De agenten lachen ons onderweg ook een beetje uit lijkt wel, al is dat niet zeker want ze spreken Welsh onder mekaar.

We halen dat weekend elke dag het maximum aan geld uit de muur dat mogelijk is, want ze maken ons duidelijk dat we er niet goedkoop vanaf gaan geraken.

Uiteindelijk pleit een pro deo advocaat de eis van het OM  van ‘dangerous driving’ om naar ‘careless driving’ wat een veel lichtere boete oplevert. Ik heb geen idee meer hoeveel die was, maar dat we met de glimlach betaalden weet ik wel nog. Alles om zo snel mogelijk naar huis te kunnen gaan.

En dan dat naar huis gaan … Een idee wat een mens allemaal teveel meesleurt in een wagen op reis ? Wij wel sedert die keer. Als ezels beladen moesten we dus de trein nemen vanuit Wales naar Dover. Het traject liep over Londen waar we in de spits een stuk in de metro zaten met al onze bagage. Such fun !!

Zie me zielig wezen in één of ander station (zo een foto’s mogen onzuiver zijn van mij !)

Scan 60

Ons ferryticket Dover-Calais, konden we gelukkig herboeken naar Dover-Oostende, zodat de schoonouders niet te ver moesten reizen om ons daar op te pikken na heel het avontuur.

 

Advertenties

15 comments

 1. Shit, zeg! Sorry voor mijn taalgebruik, maar bloody damned shit verdorie. Mag dit één van de redenen zijn dat ik op reis (behalve België/Nederland dan) nooit een auto zal gebruiken…
  Moet een hel zijn geweest, die uren.

  • Als ik de foto’s bekijk achter de link van het stadje, dan wist ik niet eens dat het daar mooi was. Het is niet dat we dat weekend zin hadden in sightseeing.

    • Wat we deden : onze terugweg plannen zijnde treinuren opzoeken, de ferry omboeken (allemaal zonder internet toen uiteraard), elke dag een wandelingetje naar steeds dezelfde bankautomaat en op zoek naar een restaurantje, zoeken waar de rechtbank was. Veel meer herinner ik me niet.

     Brugge ja, allemaal waar en ik kan zelfs met de fiets komen als ik wil. Al zou dat laatste wel een veel sportiviteit zijn voor 1 dag.

 2. Lang leve een bijstandsverzekering! 🙂
  Een ongeval wil je nooit meemaken, en ik kan het gelukkig ook nog navertellen, en helemaal al niet in een ander land.
  Gelukkig kwamen jullie er met wat minder geld en zonder kwetsuren vanaf!

Wat ben ik blij dat u reageert !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s