2015 herzien

De statistieken hulpaapjes van WordPress.com heeft een 2015 jaarlijks rapport voor deze blog voorbereid.

Hier is een fragment:

In de concertzaal in het Sydney Opera House passen 2.700 mensen. Deze blog werd in 2015 ongeveer 51.000 keer bekeken. Als je blog een concert zou zijn in het Sydney Opera House, zou het ongeveer 19 uitverkochte optredens nodig hebben voordat zoveel mensen het zouden zien.

Klik hier om het complete rapport te bekijken.

Ik kick niet op cijfers, maar dit jaarlijks zo verzameld te zien doet toch iets met een mens.

Wat valt er me zoal op :

 • Verwijzingen die gebeuren van ‘slapende’ blogs.
 • Twee (mij dierbare) vrouwen die de top 5 van de meeste reacties  plots bevolken.
 • Een bericht van 2014 dat de statistieken haalt (dochter die leert rijden) en daarbij het rare dat er mensen zijn die de foto van de blauwe ‘L’ aanklikken (waarom doet iemand dat ?)
 • Zelfs de schoonouders die de statistieken halen, ze zouden vereerd moeten zijn 🙂 helaas kregen we deze week een nieuwjaarskaart in de brievenbus die voor het tweede jaar op rij enkel aan de dochters was gericht (voor hen is duidelijk de verkeerde gestorven 6 jaar geleden)
 • Lezers uit maar liefst 68 landen ! Hoe gaat dat dan, zijn mijn lezers zo een reizigers en word ik dan in het buitenland gevolgd ? Of zijn het gewoon eventueel Engelstalige titels die door Google gebruikt worden ? Zij die willen mogen het mij eens komen vertellen 🙂
 • En ondanks dat het aantal berichten maar iets meer is dan het vorige blogjaar, genereerde ik toch 16000 bezichtigingen en 2500 bezoekers meer. Het ‘en masse’ bloggen voor #Boost your positivity zal daar ongetwijfeld wel voor iets tussenzitten.

Nu, hoe u hier ook terecht kwam, ik kan alleen maar dank u zeer zeggen !

U bent met zijn allen een heel fijn publiek !

Advertenties

25 comments

 1. Geweldig. Bij deze heb een prettige jaarwisseling voor 2016 de kracht, liefde en veel zegen. Een aangename dag, vriendelijke groet. Patricia
  Wens je meer bezoekers, reageer op tegen bezoekjes. Uit vrije wil.

  Het doel van een nieuw jaar is niet dat we een nieuw jaar zouden moeten hebben, maar dat we een nieuwe ziel zouden moeten hebben.

 2. Slapende blogs worden nog dikwijls aangewend omwille van hun blogroll. Dat lijkt me zo 2010 nu welhaast elkeen een feedreader gebruikt. Kwestie van tradities in ere te houden, zeker?

 3. Ik durf niet meer te kijken naar de statistieken van mijn blog. Dus: doe zo verder. Ook voor de bezoekers uit al die landen, ook al begrijpen de meesten waarschijnlijk waarover je schrijft. 😉

  • Er is méér in ’t leven dan statistieken hé Stef. Dat van dat begrijpen : ik lees vaak anderstalige blogs, en als ik het echt niet begrijp is een muisklik voldoende om deze te vertalen (vertaling met haar op, dat wel) dus ik veronderstel dat er wel mensen zijn die dat doen.

 4. Ik weet niet meer hoe ik hier terecht kwam maar ik was hier veel liever wat vroeger komen lezen. Nu moet ik zoveel inhalen 🙂
  Fijn eindejaar!

  • Hoe je hier terecht kwam is niet belangrijk, het feit dat je het de moeite vindt hier is een compliment ! Welkom trouwens.
   En kan ik nu met jou mijn Spaans bijschaven ? 🙂
   Próspero año nuevo !

 5. Ik ben vereerd in je “top” te staan, maar nog meer hoe je me omschrijft, ook heel blij nu we al “vrienden geworden” zijn op het internet.. de rest volgt wel!
  Veel liefs en je verdient je rapport dubbel en dik! 😘

  • Een rapport is meestal een weerspiegeling van loon naar werken, al kan ik bezwaarlijk zeggen dat bloggen als werken voelt.

  • Ik zal het geluk van 2016 toch niet laten afhangen van succes in het bloggen hoor. Ik heb hier al te veel cijfers gehaald met miserie van me afschrijven.

 6. Ik lees je blog graag en ik reis nogal wat voor mijn werk. Dit jaar heb ik je blog wellicht in een land of zes, zeven geopend (nee, gelukkig geen 68!). Misschien ontstaan zo (gedeeltelijk) je internationale statistieken?

 7. En ook hier staat Mr Pannenkoek op 1,….die mens moet veel tijd hebben om te lezen 🙂 :-). Nee dit is van mijn favo blogjes,..altijd superleuk geschreven!!

 8. Ik kom hier ook altijd heel graag lezen, maar meestal lees ik blogs zodanig tussendoor (vooral tijdens de middagpauze en in mijn feedreader) dat het er dikwijls niet van komt om ook nog te reageren. Zelfs het zelf bloggen lukt maar sporadisch.
  In ieder geval, hopelijk vind je ook volgend jaar voldoende inspiratie om ons bezig te houden (en hopelijk voor jullie geen miserie). Ik wens jullie een heel, heel fijn 2016!

Reacties zijn gesloten.