Spaghetti western in de voorraadkast

… zo eentje met veel nepbloed.

Er zat al een dag of twee een geurtje aan, aan de keukenberging.  Een geur die ik absoluut niet kon thuiswijzen.  Ik zette vanmorgen nog een fles met biologische onkruidverdelger buiten, omdat ik dacht dat die de schuldige was.

Nooit eraan gedacht om in de voorraadkast te gaan zien, de plaats waar de droge voeding, de melk en de drank wordt bewaard. Ik ben het first in-first out-principe trouw, dus daar gaan geen dingen bederven.

En toch … toen ik vanmiddag wou gaan bakken en de zelfrijzende bloem zocht steeg er ook, samen met de andere geur, plots een sterke vanillegeur op uit de kast.  Meteen vond ik de oorzaak van al die odeurtjes terug, er besliste een doos tomatenpassata om zomaar te gaan gisten en het ding was dan ook maar gewoon ontploft. De doos was nochtans helemaal niet over datum (vervaldatum in 2017)

IMG_0425 IMG_0426

Deelden mee in de brokken : de zakjes voor vanillepudding en chocoladepudding, een doos met 1 kookbuiltje rijst, aardappelzetmeel, bicarbonaat, sausbinder, Tagatesse-suiker een zak koffiepads en tomaten in blik (voortaan koop ik geen andere meer denk ik)

Alles wat in karton zat had plots een extra geurtje, de koffiepads, Tagatesse en blikken konden gerecupereerd worden.

Dat ik verdorie niet content ben met deze smeerboel ! Jef krijgt maintenant, toute de suite mail !

Advertenties

25 comments

  • Ik ook, maar in normale omstandigheden ruik je die geur amper als je de kast open doet. Natte vanille ruikt uiteraard sterker.

  • Het was een brickverpakking Stef, het zou inderdaad nog straffer zijn mocht een blik gaan exploderen. Misschien zouden we dat dan ook gehoord hebben 🙂

   • Ah. Dat is iets anders uiteraard. Wel ooit meegemaakt dat een fles spuitwater ontplofte ( al is dat al jaren geleden). Zelf toch nog nooit een tetrabrick weten ontploffen.

 1. “Ontploft”… Het zal toch geen aanslag zijn geweest 😉 Ik moest bij de titel meteen aan Ennio Morricone denken.

  Hopelijk houden jullie stand op de puinhopen van wat eerst de basis voor een gezonde maaltijd was.

  Een smakelijke groet, Rolf van der Leest

 2. Mwhuahaha, ik wou juist zeggen, direct klachtmail sturen, maar zover zijt ge al, zie ik.
  Wat een knoeiboel zeg..

Reacties zijn gesloten.