Een verschil in beleid

Gelezen vandaag in het bericht van Knack dat dagelijks in de mailbox valt :

‘Gemeenten zijn niet langer verplicht om een bibliotheek te hebben’

De Vlaamse regering geeft hen meer autonomie om hun middelen vrij te besteden. Gaan gemeenten hun bibliotheek nu massaal sluiten?

 

En even verderop in de mail :

‘Nederland investeert fors in leesbevordering’

De komende drie jaar maakt de Nederlandse overheid 50 miljoen euro vrij om de laaggeletterdheid tegen te gaan, en het lezen te bevorderen via een aangepast scholen- en bibliotheekbeleid.

Samen met het nieuws dat er 10% jongeren (en tot 25% in sommige steden) zonder diploma van de middelbare school vertrekken vind ik dat er hier serieus wat werk aan de winkel is.

Ik wens ons Vlaanderen hierbij véél wijsheid toe !!

7 reacties

  1. Ik was ook geshockeerd toen ik het las. Maar van Nederland had ik het nog niet gelezen. Daar hebben ze precies meer verstand dan bij ons 🙂

  2. Het geld voor jeugdbeleid is ook vrij te besteden. Tel maar eens alles op. Misschien moeten we maar kinderen afschaffen, zo besparen we nog meer! (Sarcasme)

  3. De bibliotheek is nochtans voor sommige mensen de enige manier om aan boeken te geraken. Koop maar eens een boek: dat doe je niet elke week zoals je er één kan lenen bij de bib.

  4. Dit geeft gemeentes de vrijheid om dingen anders te organiseren, misschien minder duur. En die ongeletterden/schoolverlaters, dat is niet de taak van de bibliotheek volgens mij, maar van het onderwijs.
    Let wel , ik zou nooit stemmen op een partij die de bib in mijn stad wil sluiten…

    • O maar ik linkte die schoolverlaters niet direct aan het BIB-verhaal hoor, dat kwam er zo nog maar even bij in het nieuws.

Reacties zijn gesloten.