Een slimme telefoon met een stilaan snuggere eigenaar

Ik durf wel eens te beweren dat publiciteit mij niet doet kopen, maar toch …

Toen ik vorige week een mail kreeg van mijn internet/TV/Telefonieprovider met daarin de aanbieding van een smartphone voor 49€ bij een mobiel telefoonabonnement van 15€/maand, begon ik toch ‘goesting’ te krijgen.

Ik wou me al langer een nieuwe GSM aankopen, deed dat trouwens een tijdje geleden al maar verkocht die prompt weer door aan mijn lief omdat ik na jaren een volledig klavier gehad te hebben om berichten te sturen niet meer kon wennen aan het duw-duw-duw-gedoe op die paar toetsen.

Aan een smartphone had/heb ik niet echt behoefte.  Mijn 9-inch tabletje brengt me ook op veel plaatsen (gratis) op het internet, en dat altijd online (moeten) zijn vind ik ook sterk overdreven.

Tot die mail dus.  De bewuste foon kost normaal 269€ en een sjiek, dus die 49€ is daartegen echt wel een supersoldenprijsje.  Komt er nog bij dat ik bij mijn vorige GSM-provider de dag dat mijn bundel werd vernieuwd al meteen een bericht kreeg dat mijn belminuten op waren terwijl ik niet had gebeld.  Mijn gratis belminuten waren zo een maand of 3 weggesmolten als sneeuw voor de zon.

Nu bel ik echt niet veel, dus wil ik daar – gierige doos als ik ben- al zeker niet voor betalen !

Maar kijk, de goedkope smartphone komt samen met 150 belminuten, 10000 sms’jes, een GB mobiel internet en surfen via 4G.

Toen ik heel die handel online wou bestellen moest ik ook het nummer van mijn SIM-kaart doorgeven.  Gelukkig stak ik die daarna direct weer in mijn oud mobieltje, dat prompt besloot om niets meer van die kaart te moeten weten.  Van de ene op de andere minuut gedaan met bellen en sms’sen.  Al mijn contacten ook nog kwijt, want die stonden bewaard op de sim-kaart.

Toen ik ook nog zag dat mijn bestelling nog zeker een grote week op zich zou laten wachten heb ik mijn online winkelwagentje weer leeggemaakt, ben ik in de wagen gesprongen en naar de T-winkel gereden.

Het prettige bericht daar dat overschakelen van de ene naar de andere provider wel eens 24u durft duren werd nog prettiger toen ik een groot uur later al mijn eerste bericht kon verzenden.

Heel prettig zelfs, want ik en handleidingen lezen, dat gaat niet samen.  Ik ben meer het zoek en vloek-type, vermits de dingen zelden doen wat ik daarvan verwacht.   Maar kijk, dit toestel doet meer dan ik verwacht, dat is niet moeilijk als je niet veel gewoon bent.

Zelfs dingen die ik niet bedoelde te doen deed het ook (apps downloaden bvb) waardoor ik plots dacht dat ik maar 1 MB per maand had en zag dat er al een veelvoud verbruikt waren.  Ik kreeg van de veelheid van al die applicaties net geen punthoofd.

Maar kijk, tegen bedtijd had ik zelfs de wekker gevonden (ik vond mezelf een standbeeld verdienen daarvoor) en ik ben er zeker van, als dit toestel even lang gaat meegaan als de vorige (5 jaar) dat ik tegen dan alles wel zal gevonden hebben.

Zo ‘smart’ ben ik dus 🙂

 

 

Advertenties

8 comments

  1. 1 MB zal wel 1 GB zijn zeker.
    En trouwens als je een smartphone hebt kan je ook via wifi downloaden bij jou thuis en die telt niet bij die 1GB data van je GSM abonneement uiteraard. Welkom bij de smartphone mensen zou ik zeggen 🙂

  2. Ik heb sinds kort ook een ‘smart’ en heb ook hulp moeten vragen aan mijn schoonzoon. Zelfs nu weet ik nog de helft niet maar ik kan er mee bellen en sms-en en vooral daarvoor heb ik het. 😉

  3. Nu wordt het toch echt tijd dat ik ook aan de slimme foon ga hé :-), ik denk dat ik de laatste ga zijn die gaat overschakelen 🙂

    • Dat denk ik niet hoor, deze week was het nog in het nieuws dat een derde van de Belgen nog een gewone gsm prefereert. En ware het niet door de promotie-actie, ik zou me ook nog een gewone gekocht hebben, maar voor 49€ vind je die zelfs al niet meer in de winkel.

Wat ben ik blij dat u reageert !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s