Faalangsttraining

Een laat vervolg op dit

Nadat Poppemieke een herstart had genomen aan de HoGent was ze zich ook gaan informeren of ze al dan niet via de school faalangsttraining kon volgen.  Achter de schermen kreeg ik ook een tip van Trijnewijn, waarvoor nogmaals dank.

Uiteindelijk kon ze een test doen waaruit moest blijken of de angst al dan niet reëel genoeg was.  Dochterlief kwam met een resultaat op de proppen dat ze waarschijnlijk graag op elk examen zou krijgen : 96% namelijk.  Even tussen haakjes vermelden dat je minstens 90% moet hebben eer ze bereid zijn om je te helpen, ocharme diegene die dan 89% scoort.

Naar aanleiding van dit ‘goeie’ resultaat werden direct afspraken gemaakt en kon ze een tijdje later bij een psychologe terecht.

De basis van een goede therapie ligt volgens mij grotendeels aan hoe diegene die behandeling nodig heeft zich voelt bij de therapeut.  Toen ik Poppemieke daar naar vroeg zei ze het volgende : “ze heeft de ogen en het figuur van memé Maldegem” (mijn moeder, die ze heel graag heeft gezien).  De aanpak van de vrouw bleek haar ook te bevallen.

Concrete situaties werden aangepakt bij iedere sessie.  Telkens kreeg ze raad waar ze iets aan had, en kon ze gewoon veel frustraties kwijt.

De laatste dagen heeft ze uren en uren gewerkt aan een eindwerk voor sociale media.  Een filmpje van minimum 13 min over een vrij te kiezen onderwerp.  Horror voor haar : een groepswerk met 3 mensen.

Waarom horror ? Wel omdat perfectionisten zelden tevreden zijn met het werk van een ander, en omdat de andere twee zich er wel heel gemakkelijk vanaf maakten.  Gisteren was dat project zo goed als af.

En vandaag is madam gaan shoppen, ze vond dat ze dat verdiende.  En voor het geval dat ik er anders zou over gedacht hebben, het is ook op advies van de therapeute.  Die vindt namelijk dat jezelf belonen na een grote inspanning belangrijk is.

Wie ben ik om daar tegenin te gaan.

 

Advertenties

7 comments

  1. Ugh, inderdaad, groepswerken staan voor perfectionisten synoniem voor het hele ding op uw eentje te doen 🙂 Bravo met de vooruitgang!

  2. Die vrouwen zijn hun gewicht in goud waard is ook voor Chattheo’s psychologe zo,…..gelukkig voelt ze zich weer beter in haar vel!!!

  3. Groepswerken zijn de hel, vind ik, hoewel deze in het volwassenenonderwijs nog te doen zijn wegens allen gemotiveerd.

    Het is fijn om te horen dat ze nu weet hoe het staat én dat ze er wat aan kan doen. Hopelijk helpt dit alles haar goed vooruit.

  4. Fijne vooruitgang en alles stap voor stap. Ze gaat beter gewapend zijn voor de volgende stressmomenten. Succes .

  5. Met zo’n score is hulp geen overbodige luxe, ik ben erg blij dat de dochter zo goed geholpen wordt! En hiep hiep hoera, het groepswerk is af!

Reacties zijn gesloten.