Veel energie !

Ikke ?  Nee, helaas deze natte, donkere dagen geven mij niet bepaald een energieopstoot.

Verbruikt ? Helaas ! (op papier)

Ik verwachtte al een tijdje de brief voor het doorgeven van de meterstand van de elektriciteit, en vandaag zat die in de bus.  Nu had ik onlangs al eens gekeken hoe het stond met de meter – lees : gaan we nog wat met elektriciteit verwarmen wegens zonnepanelen teveel geproduceerd of niet.

Mijn dagtarief zag dat dat idee goed was, het nachttarief was naar jaarlijkse gewoonte weinig gewijzigd met vorig jaar.

En dat veel verbruikt dan ?

Blijkt dat het mannetje dat vorig jaar per se wou langskomen om die meterstand te noteren, een cijfertje te weinig opgeschreven heeft voor de meter van het nachttarief : 2487 kWh in plaats van 24827 kWh.

Bij nazicht van de factuur van vorig jaar staat dat daar ook genoteerd.  Mea culpa, ik moest dat gezien hebben zeker ? Tja, misschien wel, maar als het gaat om een factuur van 14,35€ heb ik zo niet de neiging om daarvan alle kleine lettertjes te gaan lezen (voor zover je al wijs geraakt uit al die berekeningen van Electrabel)

Maar door het feit dat die van Eandis vorig jaar dachten dat mijn zonnepanelen enkel in het weekend en bij donker in staat zijn om maar liefst 22000 kWh te produceren, zit ik nu met de gebakken peren.  Zie je het al gebeuren dat ik dit jaar een factuur krijg met de kost van die 22000 kWh ?

Ik denk dat ik nog net genoeg energie over heb om hen een gepeperde mail te sturen vooraleer de rekening volgende maand met dezelfde specerij is behandeld !

Dat ze daar maar een pamper aantrekken !

Advertenties

9 comments

  1. Je kan trouwens volgens mij best uw dubbeltariefmeter ruilen voor een enkelvoudige en met Ecopower in zee gaan. Enfin, dat hebben wij toch gedaan. Bij Ecopower betaal je geen huur of andere vaste kosten voor de meter.

      • Je bedoelt de “slimme” meters? Denk niet dat ze dat er door gaan krijgen. Netvergoeding is ook terug gefloten. Heb geen idee meer wat dat kostte hier (mede doordat mijn wederhelft dat geregeld heeft) maar je haalt het er wel uit op termijn.

  2. Ik moet eerlijk toegeven, ik wacht met een bang hartje op de eindfactuur,…want er wordt hier totaal niet naar verbruik/gebruik gekeken,…

  3. Ik let heel goed op bij m’n verbruik maar toch slaagt Electrahell er altijd in mij een kloot af te trekken… Ik ben voor de gas al overgestapt naar een andere leverancier en ga nog moeten zien hoe hun eindafrekening uitdraait. Maar binnen twee maanden heb ik die van de elektriciteit en ik wacht ook af met een bang hart. Vorig jaar was die niet mild en ik hoop dat ik door m’n oplettendheid dit jaar niet weer een belachelijk grote som moet opleggen…

  4. hopelijk draait het goed uit en moet je niet teveel energie steken in fouten die anderen gedaan hebben, recht te trekken. Vaak zijn die bedrijven zo’n logge administratieve molens dat ze veel mensen ontmoedigen gelijk te halen.

Reacties zijn gesloten.