Soms stopt de vakantie nog wat vroeger dan gedacht

Waar Poppemieke dacht van samen met kleine (tot haar grote spijt al iets grotere) zus de vakantie achter zich te laten, eindigde die plots vandaag al.  Het lag al een tijdje vast dat ze in september vakantiejob zou doen in een vakantiecentrum aan zee, maar vorige week was er al het bericht dat ze donderdag al mocht starten, en gisteren de ietwat dringende vraag of ze vandaag al kon invallen voor een zieke.

En zo kwam het dat de wekker vanmorgen om 6u al afliep, want dochterlief moest om 7u al een trein halen.  Dat bracht haar wel ongeveer een uur te vroeg ter plekke (waarvoor ik een nijdig berichtje kreeg van haar) maar een latere trein zou betekend hebben dat ze maar een paar minuten vooraf op de werkplek zou geraken, wat dan – in mijn ogen – een niet zo goeie indruk geeft aan de werkgevers.

En daarbij, haasten zat er met haar poezelige voetjes nu ook weer niet in.  Ze heeft namelijk sedert zondag na een wandeling van 10km, 2 kanjers van blaren op haar hielen, wat maakt dat bijna niets van schoeisel verdraagbaar is momenteel.

De overgang van student naar werkende mensch zal dus letterlijk gevoeld worden !

Gisterenavond had ze ook nogal wat melancholie over zich …  Het besef dat ze vanaf nu niet veel meer thuis zal wonen begint er in te hakken, en dat niet alleen bij haar !

Advertenties

14 comments

    • Deze keer had ze volgens mij gepaste wandelschoenen aan, maar wel nieuwe, wat de blaren verklaarde waarschijnlijk. Ze heeft het zich hard beklaagd dat ze geen hakken aangedaan had (hoewel ze dan misschien een verzwikte enkel had gehad)

  1. Dat begrijp ik ! In twee jaar tijd zijn onze kinderen ook allen vertrokken en hun eigen nestje gebouwd. het doet vreemd aan , de eerste momenten en ook het grote huis is te groot en leeg geworden. maar het went en gelukkig zijn er nog de kleinkinderen ! maar het uitvliegen van je kinderen is het moment dat ge je oud begint te voelen ! 😦

Wat ben ik blij dat u reageert !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s