Sedert vorige week dinsdag …

werd hier duchtig in de watten gelegd, die brave kindjes moesten namelijk – zoals jaarlijks in juni – studeren en (hopelijk) goede examens afleggen.

Wat dacht je van dit :

 • chocolade en andere cake bakken
 • ijscoupes met verse aardbeien
 • zelfgemaakte chocolade-ijs met brokjes chocola erin
 • milkshake (banaan, aarbeien)
 • op tijd een Earl Grey-theetje, of een tas warme chocomelk
 • pannekoeken bakken om 6u15 ’s morgens
 • een fruitslaatje
 • lessen opvragen (van de Piepedol, echt kind moet dat nu nog altijd ?)
 • moed inspreken als de vermoeidheid al te veel toeslaat (grote dochter heeft een paar superkorte nachten achter de rug,moeder eigenlijk ook want dat kind maakt lawaai voor 10 als ze wakker is)

Nu zit Poppemieke nog hard te studeren, maar morgen na haar laatste mondeling examen ligt de middelbare school helemaal achter haar.  En de Piepedol, tja, die is happy de peppy dat ze er al vanaf is en ziet er dan ook geen graten in dat ze haar muziek door het huis laat knallen als haar zus wel nog moet leren (aardje naar haar vaartje)

De kroost hun wederzijdse kantoren zien er weer een beetje uit als vorig jaar, en net zoals toen waren alle plekken in huis beter om te leren dan daar.

Ze mogen mij allebei ook een diploma geven, eentje van liefste, meest geduldige, best verzorgende, altijd goedgezinde (in my dreams), nooit mopperende (ahum) mama 😉 en met hapjes op de proclamatie, die zij voor de verandering eens mogen maken voor mij !

Advertenties

14 comments

 1. Oh maar die diploma verdien ik ook,…..elke dag mee studeren, helpen met samenvattingen maken, vraagstukken uitleggen, lekkere lunch voorzien en eten,……ondervragen, zien dat hij al het nodige gerief bij had enz enz,……wij verdienen een standbeeld!!! 🙂

 2. Amai zeg, wat een verwennerijen! Fantastische moederr ben jij.
  (nu, ik zou dat ook wel doen, indien ze daar behoefte aan zouden hebben, maar blijkbaar is dat niet het geval – ik moet bv. nooit iets extra’s meebrengen van de colruyt, ook al vraag ik er hen naar – en ze komen liever zelf eens naar beneden om de kast te plunderen). Dat van die moed inspreken en vooral luisteren naar alle frustraties over saaie en overbodige vakken, en over docenten die geen les kunnen geven, enz., dat blijft wel een constante (als verloopt dat nu gedeeltelijk via de chat).

  En, zijn de resultaten reeds bekend? Bij dezen pleiten wij mee voor een diploma-uitreiking voor jou!

Wat ben ik blij dat u reageert !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s