Onder het mom van naar het toilet moeten

… stelde  zich net een collega-chauffeur recht en verliet de wachtzaal toen mijn patiënt en ik er binnenkwamen.

Na 5 minuten, nee eigenlijk al na minuut 1 was me duidelijk waarom.

Zat er me daar toch een dame (collega-chauffeur van mijn voeten !) te lamenteren over zowat alle dokters van heel het Algemeen ziekenhuis waar we waren.

Verkeerde diagnose van haar lief, zelf bijna mismeesterd, haar moeder (kankerpatiënte) niet goed behandeld.  Uit al wat ze te vertellen had zou je bijna gedacht hebben dat ze zelf alle specialisaties in de geneeskunde had gestudeerd.

En daar zaten dan ook nog 5 kankerpatiënten op te luisteren… Mensen die misschien wel alle dagen een kaarske ontsteken voor hun genezing, die elke dag weer moed verzamelen om de (meestal lange) behandeling te ondergaan en vol te houden, mensen die hopen dat de arts die hen behandelt, dat goed doet.

Ze had geluk dat haar ‘klant’ net klaar was en dat ze vertrok, want het lag net op mijn tong om te zeggen dat ze eens op zoek moest naar een ‘goeie’ dokter om haar eigen tong uit te trekken.

Kans gemist, ik had het (figuurlijk) zelf moeten doen door haar de mond te snoeren !

Advertenties

10 comments

  1. ik begrijp je verhaal niet helemaal. Was je collega-chauffeur zelf aan het lamenteren? Neen, want ze ging weg. Waarom erger je je dan aan je collega-chauffeur?

  2. groen word ik van dergelijke mensen! soms verdenk ik hen er van dat ze verslaafd zijn aan klinieken en wachtzalen om heel hun historie en ellende in geuren en kleuren te kunnen vertellen aan al wie het horen wil én niet wil!

  3. Van Dijk blijft weg. Niemand blijkt te weten hoeveel uur de jonge vrouw werkt en wat ze precies doet. Wel is het bedrag bekend dat ze voor negen maanden bijklussen ontving: ruim 14.000 euro. In diezelfde negen maanden incasseerde de Statenfractie een kleine 14.000 euro als vaste jaarlijkse bijdrage – het is opgegaan aan de stiefdochter van de fractievoorzitter. Hartong concludeert: dit kan niet. „Met PvD opnemen dat het niet wenselijk is dat zijn (stief)dochter als beleidsmedewerker fungeert”, aldus de notulen.

Wat ben ik blij dat u reageert !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s