horror in twee bedrijven

54 jaar nadat mijn ouders in hun huwelijksboot stapten – een grote ja, door de jaren heen is daar veel volk op komen te zitten – ben ik uitgevlogen. Letterlijk voor de eerste maal het vliegtuig nemen dus, een mens moet daarvoor 43 jaar worden.

Ondanks reispil was dat een kleine 2 uur sterven, hoofdpijn, druk in het hoofd, steen op de maag.  Een met momenten huilende Piepedol door oorpijn, en een Poppemieke die ons waarschijnlijk de grootste aanstellers van het westelijk halfrond vond.

Bij aankomst nog een hitteslag daarbovenop – 30 graden – en een busrit van een half uur en het was helemaal feest en dan vergeet ik nog de kibbelende kroost te vermelden.

Aanmelden in el hotel en een kluisje huren lukt nog in het Spaans.  Tussen het geratel van de meiden in nog een pijnstiller genomen, iets kouds gaan drinken, en ik werd weer mens.

Dan nog de faciliteiten van het hotel verkend – zwembaden, jacuzzi, fitnesszaal, kinderanimatie, infoboeken in de receptie – en tegen dan konden we al gaan avondeten.

Daarna nog een wandelingske a la playa, en de Piepedol uit de winkels houden – die zou in 1 avond nog een valies vol kopen. Nog een drankje aan de bar met een Frank Galankloon die ten dans zong en speelde en we konden ons comfortabel bed opzoeken.

Een nachtrust met onderbrekingen verder – nu is Poppemieke de klos, want onpasselijk – heb ik net de witste billen van het zwembad getoond

Op naar vakantie !

Om positief te eindigen, heb ik al gezegd dat Lloret lelijk is en dat de pc een qwerty-klavier heeft waardoor hier zqqrschijnlijk zqt fouten wullen stqqn …

14 reacties

 1. ondanks een beetje een valse start toch veel plezier!

  btw, mijn vrouw heeft ook last van haar oren tijdens het vliegen. ze kreeg eens van een stewardess een gouden middeltje: twee heel warme natte doekjes in twee bekertjes en die op haar oren houden. het zicht was gek, maar ze was er enorm mee geholpen zei ze!

 2. Veel plezier. Enne… Gebruik neusspray!! Door de vocht in je keel, neus en oren in combinatie met de druk ervaar je pijn. Wat maddox zegt werkt ook. Verder gebruikt mijn vriend speciale oorplugs voor het vliegen die de druk op een bepaalde manier beter verdelen. Te koop bij de drogist.

 3. De nare vliegreis is reeds voltooid verleden tijd!!! De madams zitten ondertussen reeds op de Rambla van Barcelona.

 4. Neus dicht knijpen, mond dicht houden en dan druk zetten door lucht door je neus te proberen blazen. Dat lost in principe de drukverschillen op (en doet de pijn verdwijnen). Wel opletten, als je dat te veel doet kan dat wel ook ongewenste effecten geven en pijn opleveren ipv weg nemen.

 5. Dat Lloret lelijk is had iedereen die ouder is dan 16 u ook wel kunnen vertellen voor vertrek hoor 🙂 Dat trucje met die bekers over uw oren werkt echt, ontdekte ik toen ik eens met een verkoudheid op het vliegtuig stapte en bij de landing ei zo na moest overgeven van de pijn aan mijn oren. Vraag er maar naar bij een stewardess, die zullen u zeker helpen. Oh, en nog heel veel leute daar he! 🙂

 6. Eilish begint te lonken naar haar thuisfront lijkt me, na haar laatste gsm bericht. Hoewel ik de indruk heb dat Girona gisteren haar mooiste daguitstap was. Vandaag was het dolle waterpret voor de kids.

  • De Madams zijn ondertussen thuis.
   Raar maar waar…… met een vlucht die hun best beviel!!!

Reacties zijn gesloten.