Gothic eyes

We hebben het weer gehad, de zondagochtendperikelen.  Op tijd opstaan (ik ben al geen langslaper, maar het zou me ook niet gegund wezen met alle activiteiten van de kroost), nog rustig alleen ontbijten, terwijl oudste dochter zich klaarmaakt in de badkamer, van plaats wisselen, dwz ik onder de douche, dochter ontbijten (wat zijn wij toch een gezellige familie hé ?!)

Het ontbijt van dochterlief duurt echter niet zo lang, wat eet dat ook die jeugd : twee brownies en een clementine.  Terwijl ik nog aan het douchen ben mag ik al genieten van wat door de wazige douchedeur precies lijkt op een meisje die twee blauwe ogen geslagen is.  Die nieuwe waterproof mascara is dus echt waterproof, en is m.a.w. niet te verwijderen, volledig mijn schuld ‘of course’ want ik ben nog niet om reinigingsmelk geweest (doe die brol niet aan hé kind, dan heb je dat allemaal niet nodig !)

Als ik haar vraag om de fles arachideolie uit de keukenkast te gaan halen, bekijkt ze me met diezelfde zwarte ogen aan, als van wat is ons moeder nu weer van plan.  Eerst komt ze nog af met een glazen flesje zelf gemaakte kruidenolie, om dan uiteindelijk de juiste fles te kiezen.  Nu nog wattenschijfjes vinden, en we kunnen aan de slag.  Watteke in olie drenken, aan de oogskes wrijven (nee kind, niet je ogen strak toeknijpen, zo marcheert dat niet !) enfin, het witte watteke wordt toch goed zwart, who needs reinigingsmelk eigenlijk ?

Al die uiterlijkhedentoestanden maken dat we maar net op tijd vertrekken naar het station, eerst nog met een valse start, want dochterlief vertrekt graag zonder treinkaart en portefeuille.  Wetende dat ons nog een wegomlegging wacht, moeten we ons dus reppen.  Nog wat ‘geneut’ in de auto dat ze die olie nog altijd ruikt, waar ik het probleem niet van inzie, ze moet zich maar niet laten besnuffelen in het orkest ;-).  Aan het station toegekomen zien we de trein net vertrekken, maar geen nood, een paar minuten later komt er nog eentje.

En op de terugweg spring ik nog binnen in de Delhaize, om reinigingsmelk  (nee dochter, ge moet daar niet voor naar ’t stad, naar een luxeparfumerie) Die moeders weten toch alles hé … Krijg ik nu een standbeeld ? 🙂

Advertenties

7 comments

 1. Ik ben eens bij de lokale schoonheidsspecialiste veel te dure reinigingsmelk gaan halen voor mijn echtgenoot. Echt waar!
  Ik had dat niet in huis omdat ik mij vroeger nooit opmaakte. Inmiddels wel, maar eerder sporadisch, omdat ik toch zo opzie tegen dat ontschminken.
  Hoe het kwam dat mijn man dat nodig had en ik dit hier zelfs durf opbiechten? Hij had ‘zwarte piet’ moeten spelen en de zwarte rand rond zijn ogen kregen we op geen enkele manier weg. Moet wel toegeven dat ik niet geprobeerd heb met een schuursponsje. Ben dus maar vlug naar de dichtsbijzijnde schoonheidsspecialiste gegaan omdat dit korterbij was dan de delhaize. Je had haar gezicht moeten zien toen ik zei dat ik dat goedje nodig had voor mijn man!

 2. Bij ons heet dat een pandakop.
  Alles wat vettig is, helpt voor een pandakop.
  Ge hoeft daar zelfs niet voor naar de Delhaize, het kruidvat of de Aldi hebben dat ook.

 3. Och.. ik ben ook eentje die haar vinger opsteekt en zegt: “Ik ontschmink me niet altijd!” maar ik schmink me ook niet iedere dag.

  En dan heb je echt ’s ochtends ogen zo zwart als roet.. en als je dan bij het opstaan nog eens goed ingewreven hebt.. dan is het zeker mooi! 🙂

Reacties zijn gesloten.